Jak začít cvičit po porodu?

Jak začít cvičit po porodu?

 

Jsem maminka, která během celého těhotenství přibrala téměř 20kg. Někteří si řeknou, že 20kg není moc, ale pro mě bylo.  Šlo to hodně těžko dolů a zdaleka nejsem se sebou tak spokojená, jak bych chtěla být. I přesto, že okolí mluví něco jiného. 

 

Jak jsem dosáhla svých výsledků?

Jednoduše. Přestala jsem se vážit a měřit! Fotila jsem se, ne pravidelně, ale fotila. Poznala jsem to na svém oblečení. Začala jsem se cítit jinak. A to jen díky správně zvoleným suplementům. Omezila jsem některé potraviny a srovnala si vše v hlavě.

A jak vlastně začít cvičit? Já začínala doma podle videí. Nakoupila jsem si nějaké základní suplementy. Jako je spalovač, carnitin a hlavně BCAA a magnesium. Lepší je začít doma, vybudovat si nějaký základ. Nejít hned do fitness centra a tam to zbytečně přepalovat. Je upřímně tolik videí na základní cviky pro vybudování svalového základu až to hezké není. Ale mě to pomohlo! Dlouho jsem měla ostych zda jít vůbec do fitness centra. Styděla jsem se. Necítila jsem se vůbec dobře. Ale jednoho dne mi napsala známá a navrhla mi, že budeme chodit spolu. A víte co? Bylo to mé nejlepší rozhodnutí. I přesto, že cvičení doma mi vyhovovalo, tak jsem potřebovala změnu. A co si budem, odpočinout si aspoň 3x týdně z role mámy je super. 

 

Na závěr bych chtěla říct a hlavně doporučit, že se nikdy nenuťte do tréninku. Prostě pokud se nebudete cítit, nechoďte. Dávejte svému tělu i dostatečný odpočinek. To tělo vám to pak vrátí. Na začátek volte cvičení se svou vlastní váhou a opakování, jak vám to tělo dovolí. Není potřeba se první měsíc zničit tak, že nebudete moci týden cvičit. Dávejte si na začátek splnitelné cíle. Co to znamená splnitelné cíle? Když dítě usne, vykašlete se na úklid. Ale řekněte si:” Teď si dám 30ti minutové cvičení, budu se teď věnovat sobě. Úklid počká, ale ta letní forma ne!”. Postupně přidávejte opakování nebo série. Pak dejte odporovou gumu. Ta dělá se zadkem doslova zázraky! Poté klidně si naložte váhy. Ať si tělo hezky zvykne na pravidelný pohyb. Ono i ta procházka s kočárkem je skvělé cvičení. Jestliže nemáte prostor a čas chodit do fitness centra, že nemáte hlídání. Nezoufejte. Každá posilovací pomůcka, kterou najdete ve fitku se dá vždy nahradit. Ať už je to posilování s dítětem nebo zvedat PET lahve.

 

 

Takže nezapomeňte, co jsme si tady řekly. Žádná váha, žádné měření, ale porovnávací fotky, pocit jak se cítíte a hlavně pozorovat se ve svém stávajícím oblečení, jak vám začíná být volné. Především nic nehrotit! Vše má svůj čas. A se správně zvolenými suplementy to půjde samo ženy….:-)